Sivut

tiistai 9. heinäkuuta 2013

valaisinko olon

Kummaa..
kalasuussa
Olen iloisesti päästänyt suustani sammakoita ja muita kauniita sanoja viimeisinä vuosina, turvassa, niiden ihmisten keskellä jotka eivät paheksu sammakoita eivätkä falabelloja eivätkä edes heitä jotka jääköön mainitsematta. Nyt en uskalla enää katsoa mitä suustani tulee, syljen vihaisia kuiskauksia nurkkiin jotka eilen siivottiin ja useimmille pullistan poskeni enkä kerro mitään, en mitään, en kysy mitään, jotta ette luulisi mitään, ihan kuin voisin kieltää todellisuuden olemassaolon
Ihan kuin se suun aukaiseminen olisi ollut joku haukotus, jolloin asiat pääsivät ulos - nyt olen taas raukea ja sulkenut suuni, ja nielaisin salaisuuteni syvemmälle mukanani. Ei tarvitse haukotella enää pitkään aikaan.
Tänään mulla oli sanoja kielen päällä mutta sitten niitä kerääntyi niin paljon että en enää kyennyt maistamaan autiotalojen tai siltojen vivahteita. Se keko oli ihan ällöttävä ja ummehtuneen leväisen vihreä. Minulla oli jalka oven välissä mutta tuuli ryntäsi sisälle ja paiskoi oven kiinni kertoen, että tällainen en ainakaan voi olla. Mutta jos minä olen jo tällainen, missä se mahdottomuus on?

Roskis tulvii, toisista löytyy soseutettuja kanoja ja nauretaan kasvojen kohotuksille. Kun rokkari kävelee ulos, joukon valtaa hysteria -- - -- Tätä elämää voi kuvata hyvin monella tavalla. Silti minä haluan asua täällä.

Lisäksi: Jee-jee pääsin Tampereen yliopistoon opiskelemaan kuvajournalismia. En jaksa innostua vaan tyydyn. Nyt mulla on paikka molemmissa korkeakouluissa joista mulla on ruusuisia mielikuvia. Mitäköhän niille tekisi. Molempia en voi ottaa vastaan, pitää tietää mitä olen ja mitä haluan olla.

Jos tiedätte jotain mystistä Lahden muotoiluinstituutin valokuvalinjasta tai Tampereen yliopiston kuvajournalismin linjasta, kertokaa!!!!!!!!!! Haluan manipulaation.

17 kommenttia:

 1. avaaa sielusi mahdottomaan äläkä epäile vaan seuraa vaikka maailmansielua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo. vois soittaa Paulolle... . ... :D joo kyllä elämä aukeaa noin!

   Poista
 2. mulla ei oo mitään mystistä sanottavaa kummankaan koulun kummastakaan linjasta, mutta muotsikan mysteereistä meen ite ottamaan syksyllä selvää (vaatetussuunnittelu, tuntuu siltä etten tiedä mitä oon tekemässä, mahtavaa) no mutta niin, saattaa olla että tapaamme, mut voi olla myös et ei. kuhan tulin tervehtimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mutta tuohan on siistiä, pidä sinä hauskaa siellä! Mun yksi ystävä tulee vaatteita suunnittelemaan myöskin. :) jeejee!

   Poista
 3. Sanoisin että kuvajournalismi! Oikein ilahduin kun näin nimesi eilen siellä sisään päässeiden listoilla.

  Taidokkaissa lehtikuvissa on jotain kiehtovaa. Sanomalehteä lukiessani valikoin jututkin yleensä kuvien perusteella. Jos kuvaaja on onnistunut ottamaan pysäyttävän, taidokkaan kuvan mökkihuussia putsaavasta Pertistä, koen velvollisuudekseni syventyä kyseisen kuvan täydentämään artikkeliin tarkemmin.

  Kuvajournalismia Tampereellahan on opiskellut mm. Meeri Koutaniemi. Kyseinen tyyppi on muuten ihan mahtava esimerkki siitä, miten kuvilla ja kuvareportaaseilla voi kertoa tarinaa ja välittää tunteita järisyttävällä tavalla.

  Koen että sullakin voisi olla jotain annettavaa kuvajournalismin saralla - antaa eri näkökulmia arkipäiväisiin asioihin ja ilahduttaa aamuteen kanssa lehteä selaavia lukijoita.

  Ai niin, ja onhan tämä kaupunki aika kiva paikka asua, t. paljasjalkainen tamperelainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minulla on samanlaisia tuntemuksia lehtikuvista - hyvät lehtikuvat vaikuttaa välittyvään viestiin ihan valtavasti ja ois hienoa olla luomassa sitä todellisuutta! Se on muutenkin mulle ehkä ominaisinta valokuvauksen lajeista, olenhan minä välittänyt mielikuvia elämästäni tänne jo monia vuosia... En millään näkis itseäni esim. muotikuvaajana ja toisaalta luulen että lehtikuva ois tarpeeks rationaalista mulle jotta pysyisin järjissäni :d

   Meeri Koutaniemeä ihailen syvästi!! Muutenkin Tampereelta valmistuneista kuulee aika usein. Mutta ei pitäisi pelkästään katsoa niitä ihmisiä, jotka sieltä ovat tulleet, vaan miettiä mitä itse oppisi siellä.

   Tampere olis mulle kaupunkina tosi mieluinen paikka käsittääkseni!! Tosin asuntoja sieltä saa melko nihkeästi vain. Kiitos pitkästä kommentista, ehkä pyöräilen vielä sinua vastaan Tampereella :)

   Poista
 4. Eräs kaverini opiskelee Tampereella kuvajournalismia ja on kai tykännyt :)
  Ois muuten siistiä, jos voisi valita useamman opiskelupaikan. Musta tulee näillä näkymin sähkötekniikan diplomi-insinööri, mutta hirveästi kiinnostais myös kuvataiteen opinnot... Sulla sentään nuo kaksi vaihtoehtoa ei ole ihan näin ääripäistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) voi olla että Tampere kutsuu minuakin!
   Mun mielestä on jotenkin kiehtovaa, että samaa ihmistä voi kiinnostaa noin erilaiset elämän osa-alueet! Mutta ois kyllä kivaa jos vois aina vain opiskella eikä tarvis ajatella, että jos nyt valitsen yhden opiskelupaikan, niin en voi opiskella toista. Ilmeisesti loputtomasti ei kuitenkaan vaan voi opiskella vaikka sisäinen idealistini aina luulee niin :D

   Poista
  2. Heee Erika oonko mä tuo tuttusi? :b

   Onneksi olkoon paljon Usva opiskelupaikoista! :---) <3 Mahtavuutta, hienoa! :--) Aika luonnollisesti oon kuvajournalismin kannalla, mutta mieti kumpi tuntuu susta paremmalta <: (Itse en tiedä mitään Lahdesta enkä ees hakenut sinne, täytyy myöntää!)

   Poista
 5. Muotsikka on monipuolisesti ihanuus. Eikä Lahti ole edes huono paikka.
  Mutta jos haluat kuvajournalistiksi, niin sinne sitten. Ja jos haluat enemmän vaihtoehtoja niin Muotsikka. Hirveästi oli apua tästä, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, niin, musta tuntuu että Muotsikka on täynnä Hulluja Hippejä ja se ois kivaa! Mutta ajattelin ajatella kaikkea esimerkiksi. Kivaa tässä tilanteessa on kyllä se, että en voi valita huonosti!!

   Poista
 6. Tampereella on varmaan ihan hienoja ihmisiä.. ainakin minä olen varmaan jossain määrin hieno ! mutta sinun on päätettävä joskus sellaisena hetkenä, kun et ajattele liikaa vaan teet vain niin kuin on tehtävä. Vaikkapa juuri herättyäsi. Kun heräät, sanot: Nyt menen Tampereelle. Tai: Minun on mentävä Lahteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sinähän olet hurjan hieno! Siellä on kyllä kiva sosiaalinen ympäristö epäilemättä.
   Mutta ensin pitää kuluttaa päiviä lukien opinto-ohjelmien kuvauksia ja opiskelijoiden kokemuksia ja aaaaa a a a a a a a a .... .. . .. .

   Poista
 7. Vielä pieni oma puhe Tampereen puolesta. Tampereelta on tullu tosi taitavia valokuvaajia kuten jo mainittu Meeri Koutaniemi. Sen lisäksi ihailen hurjasti Maija Tammea ja 11-kollektiivia, joista suurin osa (ehkä kaksi niistä ei oo) on Tampereelta kuvajournalismista. :--)

  Mut yks asia mikä Tampereella on rasittavaaa on se, että ekana vuonna päästään kuvaamaan vasta keväällä! Että kaikki muu ekana vuonna on tiedotusoppilaisten kanssa samaa perusopintoilua, mulla kun olis hirmu hinku kuvaamaan jo. Mut onneks sit tokana vuonna pääsee ihan toden teolla uppoutumaan kuvaamiseen :--)

  + Itseäni kyllä miellytti, et ekana vuonna sai lukea sivuaineita, yliopistossa ku ollaan. (Filosofia, kirjallisuustiede, sosiaalitieteet, politiikan tutkimus... etc... Tampereella on ihan tajuttoman laaja ja kattava sivuainejärjestelmä!)

  + Meillä on palkallinen harjoittelu tokan vuoden kesällä, jolloin kaikki pääsee oikeisiin toimituksiin töihin ja vielä palkalla.
  Tässä on tänä vuonna harjoittelussa olevien kuvureiden blogi! http://katsokuvat.tumblr.com/

  (Kuulin tiedotusoppilaisilta, et jotkut on joutuneet medianomi-toimittaja-opinnoissaan tekemään palkattomiakin työharjotteluja) Itselleni oli yksi valintakriteeri (valinnat Taik, Turun taideakatemia, Tampereen yliopisto), että työllisyystilanne ei olis ihan mahdottoman huono. Musta on ihan loistavaa, et jo ekana vuonna ollaan yhteydessä mediakentän ihmisiin (45 minuuttia -ohjelmasta toimittaja kertomassa tiedonhausta, kolumnisteja HS:stä ja freelancereita eri paikoista opettamassa ja kertomassa!) :--)

  Mutta pohdi rauhassa. Milloin valinta pitäisi olla tehtynä? :---)

  (ps, katsoin lahden kuvaajien blogia ja jotkut kuvat on tosi upeita! harmi, etten tiedä tai tunne ketään joka opiskelisi siellä ja osaisi kertoa siitä paikasta!)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiitos tästä kaikesta!!!!! :-----) etenkin tuosta blogista, en ollut tuohon vielä törmännytkään. Tampereella nähdään!

   Poista