Sivut

torstai 14. tammikuuta 2016

berliinipäiväkirjat

Joulukuussa odotin, että hullu vuosi katoaisi jo.

Vuoden viimeisenä päivänä laitoin korviin kultaiset kilisevät korut. Opin mikä on unkariksi käsi ja miksi Berliinissä kannattaa asua. Kuuntelin ihmisiä, kuuntelin pakottettua innostusta, toisten epäilyä, varomattomia kosketuksia, ihmissuhdepyörteitä ja sulavaa cooliutta.

uusivuosi2

Taivas räjähti kahdeksannen kerroksen yllä, se oli verenpunainen ja lähellä. Laidalla lähetettiin lisää valoa ilmaan. Tuntui siltä, että maailma on täynnä ihmeitä ja sellaista, se oli niin laajakin ja täynnä vääriä kieliä puhuvia ihmisiä jotka halailivat ja hymyilivät suupielet alaspäin nykien

juostaan tanssimaan sanoivat

ja minä jäin kiiltävälle kylmälle sohvalle ja hain varpaiden päälle vihreän villatakin.

Yöllä heräsin kahden tunnin välein kirjoittamaan.

En jaksanut mennä eksyksiin juuri kun olin löytänyt itseni. En jaksanut sopeutua taas uuden metsän rytmiin, en jaksanut heilua holtittomasti samassa tahdissa kuin muut. Kelluin. Päässä oli paljon kuvioita, istuuduin katselemaan. Odottelin ystäviä takaisin, mutta lähinnä sen vuoksi, että pääsisin itse pyöräilemään.

Ryytyneenä bussimatkoista ja vähistä yöunista ja miksi jätin villasukat kotiin mutta ohhoh onpa hassua olla näin riemuissaan yksin. Ei ollut ikävä yhtäkään ihmistä. Linnut laulaa, taitaa tulla kevät.

Päivällä kello yhdeltä kaupunki oli harmaa savusta ja lapset keräilivät ilotulitteiden kultaa. Kaikki olivat hiljaa, varovasti, ja olin hyvin onnellinen.

*

Viime vuonna juoksentelin kaikkialle, koska kaikkea pitää kokeilla, kaikkiin puihin kiipeillä. Kun tippuu puusta, oma kuori räksähtää rikki. Ja sit maan päälläkin on hyvä olla.

Puussa täytyy koko ajan pidellä oksista kiinni, ja horisontti huojuu huojuu ja huojuu ja lopulta on pystysuorassa.

uusivuosi

Tuntuu, että kaksi harhakuvaa sulautui yhdeksi värikylläiseksi. Kaikki ei ole vaaleanpunaista eikä jäänsinistä, kaikki hehkuu ja kieltäytyy mustavalkoisuudesta.

Viime vuoden tärkein lause liittyi rajoihin, ja niitä vihdoin on.

Tänä vuonna ajattelin olla pehmeä ja lämmin. Ajattelin harjata hiukset useammin ja väännellä totuutta harvemmin. Tänään kohtasin ihmisen, joka elää rehellisesti, ja hätkähdin siitä että se on hätkähdyttävää.

Onnellista vuotta, ihmiset.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. ihania uudenvuodenlupauksia Usva. Siunausta, iloa ja yllätyksiä uuteen, jo alkaneeseen vuoteen. Sillä kauneutta on, rakkautta on. Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, että sanoit sen ääneen, Ellen. Kaikkea hyvää ja onnekasta ja merkityksellistä sun vuoteen myös!

   Poista